ویژگی های عسل خوب

عسل یکی از خوراکی های بسیار خوشمزه و غنی است که ما بیشتر در وعده های صبحانه آن را میل می کنیم. عسل که از شهد گل، توسط زنبور ها درست می شود بسته به نوع گل هایی که در منطقه وجود دارند رنگ های مختلف و ارزش غذایی خاص خود را دارد. عسل هایی که از بازار میخریم مانند دیگر مواد غذایی ممکن است افزودنی داشته باشند و نه تنها مزه عسل طبیعی را ندهد دیگر خاصیتی نیز برای بدن نداشته باشد. کشور ایران پر از طبیعت های بکر و کوهستان های پر گل است که باعث می شود منابع عسل طبیعی زیادی در کشور داشته باشیم. حال برای اینکه اصل طبیعی را بهتر بشناسیم با نام بردن چند تا از ویژگی های آن شروع می کنیم. اگر تا بحال عسل طبیعی را مزه کرده اید؛ فرق بسیار زیاد ان را با عسل های مصنوعی می‌توانید حس کنید عسل های طبیعی مزه خیلی خوش طعم تری دارند. عسل های طبیعی و کهنه از ته شکرک می زنند و نشان دهنده خوبی است ولیکن اگر در دمای مناسب نگهداری عسل، عسل در قسمت بالای خود شکرک بزند نشانه خوبی نیست.

پیشنهادی:  ۶ تاکتیک برای تولید محتوای یوتیوب

gkmrtmjvletrjgoleijgoigjh54oiy5h4o8yu54ioyu4569vyu5409yu45yi45pk 300x188 ویژگی های عسل خوب

مشخصات عسل خوب چیست؟

عسل طبیعی نباید شفاف باشد؛ عسل باید کدر باشد و چسبندگی فوق العاده زیادی داشته باشد. عسل ها باید رنگ و بوی خوبی داشته باشند. زیرا بوی قوی و خوش عسل یکی از بهترین و مهم‌ترین مشخصات عسل خوب است؛ بوی عسل های مختلف که از گل های مختلف ساخته شده اند با هم تفاوت دارند ولی نباید این نکته را که عسل خوب بوی قوی دارد را فراموش کنید.

عسل هایی که در سوپر مارکت ها به فروش می رسد اکثرا با گلوکز تجاری درست شدند و شفاف و هیچ وقت شکرک نمی زنند؛ البته اگر عسلتان را در دمای ۱۴ درجه نگه دارید عسل خوب شکرک نمی زند. لطفا به این موضوع دقت کنید که ممکن است رنگ هر عسل با هم فرق کند که این مشخصه به نوع گلی که زنبور از آن تغذیه می کند بستگی دارد ولی امکان اینکه عسل کاملا شفاف باشد وجود ندارد. یکی از مشخصاتی که عسل خوب دارد آزمایشاتی اند که روی کاغذ و نان انجام می دهند . اگر عسل را روی کاغذ و یا نون بریزیم نباید خیلی سریع از خود آب پس دهد و باعث خیسی نون و کاغذ شود.

پیشنهادی:  شغل بهیاری و خطرات آن را بهتر بشناسیم

fggvobyjg95u09nuy45oyjo45nyj45otuh458th59otvj5 300x209 ویژگی های عسل خوب

تشخیص عسل خوب از عسل بد

همان طور که گفته شد عسل های خوب و طبیعی مشخصات و ویژگی های بارزی دارند که با کمی دقت می توانید با استفاده از همین مشخصات و آزمایش های مخصوص آن عسل خوب را از بد تشخیص دهید.

برای تشخیص اینکه آیا عسل چسبندگی خوبی دارد یا خیر کافی است مقدار کمی عسل از دو نمونه را داخل آبی با دمای ۳۱ درجه سانتیگراد بریزید و منتظری بمانید تا ببینید کدام یک زود تر در آب حل می شود؛ عسل خوب نباید به سرعت در آب حل شود.

آزمایش رطوبت نیز یکی دیگر از آزمایش های مهم است که باعث می شود به سرعت کیفیت عسل را بسنجید‌. بعد از ریختن مقدار کمی عسل روی کاغذ، عسل نباید به سرعت از خود رطوبت به کاغذ پس دهد‌.

پیشنهادی:  نظرات کارشناسان درباره نوسانات قیمت خودرو در سال 99

قیمت عسل خوب چقدر است؟

لزوما نباید عسل گران باشد تا عسل خوبی به حساب بیاید؛ زیرا عسل های ایران نیز مانند تمامی محصولات دیگر در طی پروسه میان تولید کننده و بازار افزایش قیمت دارند و ممکن است تولید کنند بخواهد که به صورت مستقیم دست به فروش عسل های خود کند که این موضوع خود قیمت عسل را به شدت پایین می آورد. البته این که بگوییم عسل گران قیمت کیفیت بیشتری دارد نیز کاملا اشتباه است اگر می خواهید کیلویی و به مقدار زیاد عسل بخرید به این موضوع که حتما باید عسل ها را بچشید و بسنجید توجه داشته باشید.

جالب است بدانید که در مشهد عسل هایی از گیاهان مخصوص که از باغات استان خراسان تهیه شده اند به فروش می‌رسند و از کیفیت خوبی برخوردارند، برای سفر به مشهد می‌توانید از تور مشهد هوایی استفاده کنید.